Je bent hier: bijdrage noodfonds energie

bijdrage Noodfonds Energie aanvragen tot 31 maart

De energieleveranciers en de Rijksoverheid hebben het Noodfonds Energie weer gestart. Vorig jaar heeft het Noodfonds ruim 96.000 aanvragen goedgekeurd. U kunt een aanvraag doen tot 31 maart 2024.

U kunt een aanvraag doen op www.noodfondsenergie.nl. Ook als u al de energietoeslag 2023 kreeg. Lukt het niet zelf een aanvraag te doen? Ga dan naar een wijkwinkel bij u in de buurt.

Wat is het Noodfonds Energie?
Is uw inkomen niet hoog? En betaalt u wel veel voor energie? Dan kan het Noodfonds Energie helpen. U kunt voor 6 maanden een lagere energierekening krijgen.

Hoe werkt het?
Het Noodfonds Energie helpt bij een deel van uw rekening voor gas, elektriciteit en warmte. Ze kijken naar hoeveel u verdient en hoe hoog uw energierekening is. Krijgt u een bijdrage? Dan verlaagt uw energieleverancier uw energierekening.

bijdrage noodfonds energie

Wie kan het aanvragen?

Wat kunt u voorbereiden?
Denkt u dat u kans maakt op hulp van het Noodfonds Energie? Dit heeft u nodig om een aanvraag te doen. Verzamel de gegevens als u een aanvraag doet. Of neem de gegevens mee naar de wijkwinkel.

Nog geen DigiD?
Heeft u of een andere volwassene in uw huishouden geen DigiD? Vraag eerst een DigiD aan. Let op: Een DigiD aanvragen duurt 3 werkdagen. Vraag een DigiD aan via www.DigiD.nl.

Lukt een Digid aanvragen u niet zelf? Ook hierbij kunnen de wijkwinkels bij helpen. Of ga naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek aan het Stadsplein.

Gratis hulp bij aanvragen: de wijkwinkels
Heeft u hulp nodig bij een aanvraag voor de energietoeslag of Noodfonds Energie? Of voor iets anders? Loop binnen bij één van de wijkwinkels. Daar helpen de medewerkers met uw administratie, geven advies over geldzaken en helpen met aanvragen van extra geld. Heeft u schulden of achterstand met betalen? Ook daarbij kunt u hulp krijgen! Ook kunnen ze helpen met onderzoek en overstap naar een andere energieleverancier. Dat kan soms goedkoper zijn.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info