Je bent hier: capelle on stage

‘Capelle on Stage’ succesvolle showcase jong muziektalent

Het 3e Capelle Showcase Festival was een daverend succes. Capelle On Stage is een talentontwikkelingstraject voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, georganiseerd door CAPSLOC. Het pop- en cultuurpodium bood ruimte aan singer-songwriters en gitaristen tot DJ’s, een harpiste, spoken word-artiesten en alles wat daar tussenin zit.

Onvergetelijk showcase festival
Op zaterdag 15 juni verzamelden getalenteerde jongeren tussen de 12 en 18 zich bij CAPSLOC. De grote showcase vormde ongetwijfeld het hoogtepunt van het Capelle On Stage traject. Hier konden alle deelnemers hun kunsten tonen aan een publiek dat uit vrienden, familie en muziekliefhebbers bestond. Het plezier en de passie van de jonge artiesten straalde van het podium af en zorgde voor een gezellige en inspirerende avond. Alle talenten die op een podium passen waren welkom om hun skills te laten zien en nieuwe ervaringen op te doen.

Workshops, open mics en jamsessies
In de aanloop naar het showcase festival werden diverse workshops georganiseerd, gericht op muziek maken, schrijven, stageperformance en produceren. De open mics boden speciaal ruimte voor rap, spoken word en singer-songwriters, terwijl de jamsessies toegankelijk waren voor alle popmuziek genres. De sessies in dit traject boden jonge talenten de mogelijkheid om hun verborgen talenten te ontdekken en bestaande vaardigheden naar nieuwe hoogten te brengen.

Samenwerking en community spirit
Het evenement werd gekenmerkt door een warme en ondersteunende gemeenschapssfeer. De jongeren kenden elkaar aanvankelijk niet, maar zaten al snel met elkaar aan tafel en moedigden elkaar aan tijdens de voorbereidingen. De hechte samenwerking tussen de deelnemers stimuleerde het delen van kennis en ervaringen. Een belangrijke rol was weggelegd voor de CAPSLOC Talentcoach. Hij vormde een veilige haven waarbij de deelnemers steeds terecht konden, zodat ze zich konden ontwikkelen en experimenteren met hun creativiteit. De positieve energie van het publiek en de onderlinge support onder de artiesten droegen bij aan een onvergetelijke ervaring voor iedereen. Velen hebben nieuwe vrienden gemaakt en voelen zich gesterkt door deze ervaring.

Het evenement bood hen even een bubbel waarin ze zichzelf konden zijn, weg van school en sociale druk. Het bood een platform voor persoonlijke ontwikkeling, waar ze nieuwe ervaringen opdeden en vaardigheden ontdekten die ze nog nooit eerder hadden ervaren.

Capelle On Stage komt voort uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) voor het inhalen van corona gerelateerde onderwijsvertragingen bij kinderen en jongeren. De gemeente Capelle heeft geld beschikbaar gesteld waardoor ook dit schooljaar weer een editie plaats heeft kunnen vinden.

Bron: CAPSLOC.nl

Foto: fotografiemetangie

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info