Je bent hier: Capelle On Stage

Capelle Onstage: muziek, theater en kunst voor Capelse jeugd

Hét showcase festival voor Capels talent gaat vanaf zondag 5 februari weer van start! Kinderen en jongeren van 10 t/m 18 jaar kunnen kennismaken met muziek, dans, theater en kunst.

Onder professionele begeleiding krijgen kinderen en jongeren de mogelijkheid om zondag 30 april een showcase te geven op het podium van CAPSLOC tijdens het festival. Tijdens de workshops wordt er veel aandacht besteed aan het voorbereiden van een goede presentatie.

Vanuit CAPSLOC worden er extra workshops verzorgd die discipline-overstijgend zijn, ter ondersteuning en voorbereiding van de showcase. Denk bijvoorbeeld aan een workshop ‘podium voorbereiding’ of ‘hoe promoot je jezelf en je merk’. Deze festivaleditie heeft niet alleen een showcase-evenement aan het eind, maar ook audio/visuele opnames halverwege het workshoptraject. Er wordt een mixtape gemaakt met de hulp van professionals, die 30 april op de showcase wordt gepresenteerd.

Capelle On Stage komt voort uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) voor het inhalen van coronagerelateerde onderwijsvertragingen bij kinderen en jongeren. De gemeente Capelle heeft geld beschikbaar gesteld waardoor in schooljaar 2021/ 2022 de eerste succesvolle editie plaats heeft kunnen vinden. Wethouder Ans Hartnagel is blij dat de jeugd de kans krijgt om hun talenten te laten zien: “Er is natuurlijk nog heel veel onontdekt talent in Capelle. Het is heel goed dat jongeren – na de moeilijke coronatijd waarin zo weinig mogelijk was – weer de kans krijgen om samen mooie dingen te maken. Ik kan niet wachten om te zien wat deze jongeren aan ons gaan presenteren op 30 april!”


Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info