Je bent hier: digitale maanden in bibliotheek

digitale maanden in bibliotheek aan den ijssel

Maart en april zijn de themamaanden Allemaal digitaal! in Bibliotheek aan den IJssel. Met extra aandacht voor digitale vaardigheden en zelfredzaamheid. Wat er allemaal te doen is, lees je hier!

Digitale gezondheid
De Digitale maanden gaan van start op 4 en 5 maart met de workshop ‘Oefenen met het patiëntenportaal’. Dit is onderdeel van DigiVitaler, over online regelen en monitoren van gezondheid en zorgbehoeften. Voor mensen die meer willen weten over het omgaan met digitale zorg.

Digitale veiligheid
Op 5 maart komt tussen 10.30 en 11.30 uur in Capelle de wijkagent die laagdrempelig allerlei vragen beantwoordt over dingen die gebeuren in de buurt, maar ook over hoe je online aangifte kunt doen.

In samenwerking met de gemeente Krimpen, de Rabobank en de Politie organiseren we op 8 april de bijeenkomst Digitale Veiligheid. Een middag voor iedereen die meer wil weten over digitaal veilig communiceren en bankieren. Met voorbeelden van diverse vormen van diefstal en fraude + preventietips. Er is koffie en koek en plaats voor ruim 100 mensen. Voor meer informatie en aanmelden, hou de activiteitenkalender in de gaten.

digitale maanden in bibliotheek

Op 23 april (Capelle) vinden ook de ANBO-PCOB kwartaalbijeenkomsten plaats. Thema: Digitale Veiligheid. Ook hiervoor geldt: hou de activiteitenkalender in de gaten.

Week van het Geld
Van 11 tot 15 maart is de Week van het Geld. In de bibliotheek (Capelle én Krimpen) en in de rest van Capelle vinden leuke en leerzame activiteiten plaats.

Gierige Gerda
Op 12 maart van 19.30 tot 21.00 uur komt Gierige Gerda naar de Bibliotheek Capelle Centrum voor een workshop ‘Besparen met online boodschappen doen’. Gierige Gerda is bekend van haar blog, Instagram en TikTok-video’s en is auteur van Haal alles uit je geld.

Spreekuur Budgetmaatjes
In de Bibliotheek Capelle Centrum is speciaal voor de Week van het Geld het maandelijkse spreekuur van de Budgetmaatjes verplaatst naar 12 maart van 14 tot 16 uur. Zij geven deze week advies over het maken van een jaar- of maandbegroting. De hele week kun je een papieren versie van deze begroting ophalen bij de algemene folderkast en de Makkelijk lezen-kast van het Digi-Taalhuis in de bibliotheek.

Hulp bij belastingaangifte
Bezoekers van de bibliotheken kunnen zoals voorgaande jaren met professionele hulp hun belastingaangifte doen: op 13 maart in Capelle en op 8 april in Krimpen tussen 10 en 16 uur.

Reguliere activiteiten
Uiteraard kun je tijdens de themamaanden Allemaal digitaal! volgens reguliere tijden en programmering terecht bij de inloopspreekuren van Digitaal Meedoen, Digi-Taalhuis, Digimaatjes en Peuterpret. De Taalcafés en Leesclubs staan in de Week van het Geld in het teken van geld en financiën, een mooie kans om het Nederlands te oefenen rondom dit thema.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info