Je bent hier: Energietoeslag 2023

Vraag de energietoeslag 2023 nu aan!

Vanaf 21 november kan iedereen de energietoeslag 2023 aanvragen. Deze is € 1.300. Veel Capellenaren hebben de Energietoeslag voor 2023 al automatisch ontvangen.

Mensen met een uitkering kregen de energietoeslag al in oktober. Kreeg iemand de energietoeslag van 2022? Dan heeft Sociale Zaken IJsselgemeenten nagekeken of ze weer aan de voorwaarden voldoen. Zo ja, dan kregen zij ook de Energietoeslag vanzelf op hun bankrekening.

Zelf aanvragen
Mensen die de energietoeslag 2023 niet automatisch kregen, kunnen het nu aanvragen. Dit kan tot en met 31 augustus 2024. Er zijn wel voorwaarden. Zo moet de aanvrager de huurder of eigenaar van een woning zijn, een energiecontract en een laag inkomen hebben. Op de site van IJsselgemeenten staat meer informatie en het aanvraagformulier.

Logo gemeente Capelle aan den IJssel

Wethouder Harriët Westerdijk: “Heeft u recht op de energietoeslag? Wacht dan niet tot u een hoge afrekening voor energie heeft. Vraag de energietoeslag nu aan en gebruik het geld bewust voor de energierekening en voorkom om in de kou te zitten.”

Hulp bij formulier invullen
Veel mensen vinden het moeilijk om zelf het formulier voor de aanvraag in te vullen. Iedereen is zonder afspraak welkom bij de wijkwinkels. De medewerkers helpen iedereen graag. Er zijn 6 wijkwinkels in Capelle. Kijk hier voor de adressen en openingstijden, of bel 010 – 707 49 00.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info