Je bent hier: Geslaagd mini-symposium CapelleDoet

Geslaagd mini-symposium CapelleDoet

Op dinsdag 20 juni namen ruim 50 vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties, gemeente en Welzijn Capelle deel aan het mini-symposium van CapelleDoet, in poppodium CAPSLOC. CapelleDoet is dé vrijwilligersvacaturebank van Capelle aan den IJssel. Het Kenniscentrum van CapelleDoet geeft informatie en advies aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Het mini-symposium ging over ‘De waarde van vrijwilligers’.

Na een warm welkomstwoord van Hans Roskam, directeur van Welzijn Capelle, lichtte Gregor Walz van onderzoeksbureau Verwonderzoek de verschillende invalshoeken van de waarde(n) van vrijwilligers toe. Wethouder Marc Wilson benadrukte nog eens de belangrijkste conclusie uit het onderzoek: ‘Blijf oog houden voor het belang van de waarde voor de vrijwilliger, dat wat de vrijwilliger toevoegt en het plezier dat dit oplevert.’ Hiermee gaf wethouder Wilson de aftrap voor het interactieve en praktische vervolg van het programma.

In twee workshops dachten de deelnemers na over nieuwe manieren om vrijwilligers te werven en de mogelijkheden die het bedrijfsleven kan bieden voor vrijwilligersorganisaties. Na een afsluitende borrel gingen de deelnemers boordevol inspiratie, tips en tricks én een mooi persoonlijk compliment van de Complimentenmeisjes weer naar huis.

Dat smaakt naar meer!
Het mini-symposium is de aftrap van drie gratis evenementen over vrijwilligers en maatschappelijke betrokkenheid. In het najaar organiseert CapelleDoet een evenement voor bedrijven in Capelle aan den IJssel met als thema ‘De waarde van vrijwilligerswerk’. Daarna volgt een gezamenlijke vrijwilligersbeurs, waarin vraag en aanbod van bedrijven en vrijwilligersorganisaties bij elkaar komen. Ongetwijfeld leidt dit ook tot mooie samenwerkingen.

Informatie voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en bedrijven
Vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties of bedrijven vinden meer informatie over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk op www.capelledoet.nl. Of neem contact op via info@capelledoet.nl | 010 – 264 02 20. CapelleDoet vertelt graag meer over de mogelijkheden.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info