Je bent hier: gezocht: nieuwe burgemeester voor capelle aan den ijssel

Gezocht: Nieuwe burgemeester voor capelle aan den ijssel

De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft de profielschets voor een nieuwe burgemeester vastgesteld. Dat gebeurde op 21 maart 2024 tijdens een extra raadsvergadering. De vacature voor een nieuwe burgemeester wordt formeel opengesteld met de publicatie in de Staatscourant op 27 maart. Iedereen kan tot 17 april solliciteren. De vacature is ontstaan na het vertrek van burgemeester Oskam. Op 19 december 2023 is Cor Lamers gestart als waarnemend burgemeester.

In de profielschets van de gemeenteraad staat uitgebreid beschreven wat voor burgemeester Capelle zoekt. Voorzitter van de vertrouwenscommissie Arwin van Buuren zegt: “We zijn op zoek naar een burgemeester die betrokken, verbindend en gezaghebbend is. In vrijwel alle gesprekken met onze inwoners kwam nadrukkelijk naar voren dat Capelle aan den IJssel een burgemeester wil die mensen en groepen bij elkaar brengt. De Capellenaren zetten het thema veiligheid hoog op hun wensenlijstje en willen een nieuwe burgemeester die zich daar stevig voor inzet.”

Solliciteren voor de functie als burgemeester van Capelle a/d IJssel
Tot 17 april 2024 kan er gesolliciteerd worden. In juni worden er gesprekken gevoerd met kandidaten. Daarna geeft de vertrouwenscommissie in een uitgebreid advies aan de gemeenteraad aan welke twee kandidaten zij aanraadt voor een benoeming. De nieuwe burgemeester van Capelle aan den IJssel start naar verwachting eind september 2024.

Capellenaren en kandidaten die meer willen weten over de functie kunnen dat vinden op: www.capelleaandenijssel.nl/vacature-burgemeester.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Foto: Frank de Roo

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info