Je bent hier: Gratis cursus fietsen voor 60-plussers

Gratis cursus fietsen voor 60-plussers

Samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Sportief Capelle houden we een cursus fietsen voor 60-plussers. Inwoners van de wijken Middelwatering en Oostgaarde kunnen zich nu aanmelden.

Fietsen is gezond, goedkoop en zorgt voor minder drukte op de weg. De gemeente vindt fietsen dan ook heel belangrijk. We willen dat meer Capellenaren de fiets pakken. Dit geldt ook voor 60-plussers. Zij moeten zo lang als het mogelijk is veilig door de stad kunnen fietsen.

Daarom houden we de komende tijd de gratis ‘Opfriscursus Fiets’ voor 60-plussers in de verschillende wijken in Capelle. De wijken Middelwatering en Oostgaarde zijn als eerste aan de buurt. Hier wordt de cursus op 28 juni en 12 juli gehouden bij Sportcomplex Aquapelle.

De cursus bestaat uit twee ochtenden. We geven informatie en tips over veilig fietsen. Ook is er aandacht voor de praktijk. Er is een fietsparcours en een fietsenmaker bekijkt de staat van de fietsen. Deelnemers moeten dus ook hun fiets meenemen. De cursus is gratis.

De ‘Opfriscursus Fiets’ is onderdeel van het landelijke programma Doortrappen. Dit programma helpt provincies en gemeenten om van hun oudere, fietsende inwoners zelfverzekerde ‘doortrappers’ te maken. Een ‘doortrapper’ fietst graag en wil dat blijven doen. Het doel is om de mensen bewust te maken van hun veiligheid op de fiets.

Bent u 60 jaar of ouder en woont u in Middelwatering of Oostgaarde? Dan kunt u zich aanmelden voor de ‘Opfriscursus Fiets’ via de website. Hier staat ook meer informatie over de cursus.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Cursus fietsen 60 plussers

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info