Je bent hier: Huis van de Wijk Middelwatering geopend

Feestelijke opening nieuwe Huis van de Wijk en KinderLab Middelwatering

Suikerspinnen, poffertjes, een tuktuk, fotografen en een vreemde vogel… Bewoners van Middelwatering (zoals Leandro van 9 en Ria van 62) maakten het allemaal mee op donderdag 17 augustus. Toen werden het nieuwe Huis van de Wijk en KinderLab Middelwatering geopend door wethouder Eric Faassen. En de sleutel? Die kwam aangevlogen door de lucht!

Donderdag 17 augustus was het groot feest aan de Lijstersingel 22A. Dit is de nieuwe plek van Huis van de Wijk en KinderLab Middelwatering, die ze delen met OBS De Klim-Op. Veel bewoners waren met de tuktuk van de markt naar het nieuwe Huis van de Wijk gebracht. Iedereen nam een kijkje in de mooie nieuwe ruimtes, op het schoolplein stonden rijen voor de popcorn- en poffertjeskramen, en er werden heel veel lekkere zelfgemaakte hapjes uitgedeeld.

Maar het allerspannendste moment was toch die sleutel. Die kwam namelijk via een echte chili-arend! Op teken van zijn verzorger kwam de vogel aangevlogen naar Stefan Kort van het KinderLab/Welzijn Capelle. Stefan nam de sleutel in ontvangst en gaf de sleutel aan wethouder Faassen, die de honneurs waarnam voor zijn collega Ans Hartnagel van leefbaarheid.

Wethouder Faassen: ‘De Huizen van de Wijk zijn fijne ontmoetingsplekken in Capelle. Iedereen kan langskomen, jong en ouder. Voor een praatje, kopje koffie of leuke activiteit. En met de opening van dit prachtige nieuwe Huis van de Wijk Middelwatering hebben we weer heel veel onder één dak, want ook de wijkwinkel en het KinderLab zijn meeverhuisd. Ik weet zeker dat deze nieuwe plek ook weer het hart van de wijk gaat worden!’

Na de officiële opening mochten kinderen nog op de foto met Choco de chili-arend. Stefan Kort: ‘Fantastisch hoe hard alle vrijwilligers en collega’s hebben gewerkt voor deze mooie nieuwe locatie. Ik had een brok in m’n keel toen we afscheid namen van de Reigerlaan, maar het wordt hier net zo fijn. We kijken uit naar de samenwerking met OBS De Klim-Op, en alle bewoners zijn van harte welkom!’

Huis van de Wijk en de wijkwinkel bevinden zich op de begane grond van Lijstersingel 22A; het KinderLab en admicafé zijn op de eerste verdieping te vinden.

Foto: Captured by Mils

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info