Je bent hier: Impact Squad: waar jongeren zichzelf leren zijn

Impact Squad: waar jongeren zichzelf leren zijn

Impact Squad is een project voor Capelse leerlingen uit groep 8 van het regulier- en speciaal onderwijs. Hierin werken ze samen met begeleiders aan weerbaarheid, sociale mediawijsheid en burgerschap. Het project legt de verbinding tussen straat, thuis en school. ‘Ik kan nu veel beter mijn grenzen aangeven en herkennen wanneer ik boos word. En ik heb nieuwe vrienden gemaakt!’ vertelt een jongere die eerder meedeed aan Impact Squad.

Jongeren gaan 21 weken aan de slag om het beste uit zichzelf te halen. De begeleiders praten mét hen in plaats van óver hen. Hier draait het om groeien, de juiste keuzes maken, ze laten beseffen wat zij waard zijn, en ze een positieve mindset meegeven. ‘Eerst nadenken, geduldig zijn, niet overal op reageren. En praten met iemand die je vertrouwt. Dat heb ik geleerd bij Impact Squad,’ vertelt een andere deelnemer.

Impact Squad is een initiatief van Ismail Aghzanay in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel, Stichting JOZ en Stichting Welzijn Capelle.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info