Je bent hier: Jeugdfonds: inkomensgrens verhoogd

Jeugdfonds, nog meer kinderen kunnen meedoen!

De inkomensgrens voor het Jeugdfonds is verhoogd. Daardoor kunnen meer ouders een bijdrage voor hun kinderen aanvragen. Ook is het bedrag verhoogd dat het Jeugdfonds betaalt voor zwemles. Het Jeugdfonds betaalt € 900 voor 2 jaar zwemles voor diploma A en B voor kinderen vanaf 5 jaar bij zwembad Aquapelle.

Deze week kregen 6.480 gezinnen met kinderen van 3 tot en met 17 jaar in Capelle een brief van de gemeente. Met informatie over het Kindpakket en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Kinderen op zwemles
Wethouder Harriët Westerdijk: ”We vinden het heel belangrijk dat alle kinderen en jongeren kunnen meedoen. Bijvoorbeeld op school en in hun vrije tijd. Sporten bij een club of muziek- of dansles is belangrijk voor hun ontwikkeling en vooral leuk! Lekker je energie kwijt op een sportveld, of je creativiteit uiten in een bandje, met dans, toneel of schilderen. Alleen of samen met je vrienden en vriendinnen. Het kan allemaal met het Jeugdfonds. Dat je ouders minder geld hebben moet geen drempel zijn. Met de extra bijdrage voor zwemles willen we dat nog meer kinderen hun zwemdiploma’s halen. Dat is heel belangrijk, omdat Nederland een waterrijk land is.”

Hoger inkomen
U kunt een aanvraag doen met een netto inkomen per maand (zonder vakantiegeld) tot € 1.919 als alleenstaande ouder en tot € 2.146 als u getrouwd bent of samenwoont. Ook als u een hoger inkomen heeft met een schuldregeling, kunt u een aanvraag doen. En: de bijdrage is niet alleen voor ouders met een uitkering. Ook met een inkomen uit loondienst of een eigen bedrijf heeft kunt u de bijdrage krijgen.

Bijna alles kan!
Het Jeugdfonds kan meebetalen voor bijna alle sporten of culturele activiteiten. Van voetbal tot taekwondo en van pianoles tot een schildercursus. Kijk bijvoorbeeld op SportiefCapelle, SKVR of NoesFiolet welke activiteiten uw kind kan doen. Denk ook aan scouting of zwemles bij zwembad Aquapelle. Het maakt ook niet uit of de activiteit in Capelle of een andere gemeente is. Ook als een kind lid wordt van een club in bijvoorbeeld Rotterdam, Nieuwerkerk of Krimpen kan het Jeugdfonds betalen.

Aanvragen
Het Jeugdfonds betaalt tot € 225 voor sport en € 450 voor muziek en dansles voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Een tussenpersoon (bijvoorbeeld een medewerker van Welzijn Capelle, het CJG of een leerkracht) behandelt de aanvraag. Lees hier alle informatie over een aanvraag bij het Jeugdfonds.

In het Kindpakket staan meer bijdragen voor kinderen. De medewerkers van de wijkwinkels van Welzijn Capelle kunnen helpen met aanvragen.

Bron: Gemeente Capelle

Foto: Jeugdfonds Sport & Cultuur

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info