Je bent hier: Jonge mantelzorgers

Meer jonge mantelzorgers ondersteunen

De meeste mantelzorgers zijn 55-plussers, maar: ook veel kinderen en jongeren zijn mantelzorger. Jonge mantelzorgers (4 t/m 23 jaar) groeien op met een gezinslid dat ziek is of een beperking heeft en zorgen daar veel voor. Misschien gaan ze mee naar de dokter om te tolken voor een dove moeder. Of passen op een broertje met Down.

Kinderen en jongeren die veel voor een vader, oma of broer doen, maken zich vaak zorgen. Daardoor slapen ze niet goed, spelen ze minder, kunnen minder goed opletten in de klas, maar vooral: kunnen niet onbezorgd kind zijn. Vaak weten ze niet dat ze mantelzorger zijn (of schamen ze zich en vertellen het niemand) en waar ze terecht kunnen voor hulp. Daarom focust mantelzorgcoach Denise zich speciaal op de jonge mantelzorger.

Voorlichting op scholen
Om jonge mantelzorgers in Capelle beter te bereiken, gaat Denise in gesprek met leerkrachten van basisscholen, zodat ze weten hoe ze een jonge mantelzorger kunnen herkennen. Binnenkort start Denise met voorlichting in de klas: kinderen worden zich er zo van bewust dat ze jonge mantelzorger zijn en wat Mantelzorg Capelle voor ze kan doen om hun leven een beetje makkelijker te maken.

Lees meer>>


Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info