Je bent hier: koningsdag in capelle

Koningskermis en kleedjesmarkt

Woensdag 17 april begint in het centrum van Capelle aan den IJssel de opbouw van de jaarlijkse Koningskermis. De gezellige kermis in Capelle duurt dit jaar een week en wordt op zaterdag 20 april om 14.00 uur geopend. Op zondag 28 april om 21.00 uur is het kermisfeest dan weer afgelopen.

Achter het gemeentehuis in Capelle worden verschillende attracties opgebouwd zoals de autoscooters, de booster, rups, een spookhuis en volop ander vermaak voor jong en oud. Uiteraard kunnen bezoekers zich op de kermis ook tegoed doen aan allerlei lekkernijen.

Openingstijden, opbouw en afbouw
Een groot deel van het parkeerterrein achter het gemeentehuis wordt vanaf woensdag 17 april 9.00 uur omgebouwd tot kermisterrein. Hierdoor zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar. Met borden wordt precies aangegeven waar nog wel geparkeerd kan worden. Gelukkig zijn er rond winkelcentrum de Koperwiek voldoende (overdekte) en gratis parkeerplekken. De afbouw van de kermis is op maandag 29 april en dinsdag 30 april.

koningsdag in capelle

Het is kermis in Capelle van 20 april tot en met 28 april. De kermis is dan de volgende uren geopend:

Kindermarkt op Koningsdag
Op Koningsdag, zaterdag 27 april, is er in het centrum ook een kleedjesmarkt voor kinderen langs de Lijstersingel. Voor het publiek is er straattheater, zijn er foodtrucks en vinden er optredens plaats op het podium op het Amnestyplein. Ook zijn er meer dan 60 marktkramen waar van alles te koop is. Meer informatie over alle activiteiten op Koningsdag, tijden en optredens op www.capelsekoningsdag.nl.

Onverkochte spullen
Traditioneel mogen kinderen vanaf 8.00 uur een kleedje neerleggen en oud speelgoed verkopen. De kleedjesmarkt is alleen voor kinderen en niet voor handelaren of volwassenen. Als de kleedjesmarkt is afgelopen, kunnen onverkochte spullen worden afgeleverd bij het inzamelpunt van Het Goed onder de metrobaan. Deze spullen worden naar de milieustraat gebracht of verkocht door Het Goed. Kinderen die spullen inleveren, ontvangen een kanskaart en maken kans op mooie prijzen.

Kom lopend of op de fiets
Tijdens het weekend van Koningsdag werkt Rijkswaterstaat aan het viaduct op de Hoofdweg. Een gedeelte van de A16 wordt afgesloten. Deze afsluiting heeft gevolgen voor de Capelse wegen. Met name de Abram van Rijckevorselweg, Capelseweg en Kanaalweg zullen flink drukker zijn dan normaal. Komt u naar Koningsdag in Capelle? Gebruik zoveel mogelijk de fiets, het openbaar vervoer of kom lopend. Houd rekening met een langere reistijd als u met de auto op pad gaat. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op A16 richting Dordrecht dicht; 26 – 29 april 2024 (rijkswaterstaat.nl).

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Foto: Jan Kok

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info