Je bent hier: lotgenoten mantelzorg

Steungroepen voor mantelzorgers

Mensen die langere tijd onbetaald voor een Capellenaar zorgen, kunnen voor vragen en advies terecht bij Mantelzorg Capelle. Mantelzorgcoaches Benita en Danja runnen ook steungroepen voor mantelzorgers van mensen met dementie of parkinson. Een mantelzorger: ‘De groep heeft aan een half woord genoeg, ze snappen precies wat ik bedoel.’

Mantelzorgers en de mantelzorgcoach ontmoeten elkaar bij de steungroepen SAMen Dementie en SAMen Parkinson. SAM staat voor Steun Aan Mantelzorgers. SAMen Dementie is speciaal voor mantelzorgers van iemand met een vorm van dementie; SAMen Parkinson voor iemand met parkinson of parkinsonisme. Beide groepen komen om de maand bij elkaar in Oostgaarde.

Waarom meedoen?
Mantelzorgcoach Danja: ‘Je ervaringen te delen met mensen die in dezelfde situatie zitten kan fijn zijn. Je kunt er steun uit halen, en anderen misschien zelf weer tips geven. Als je vragen hebt over je mantelzorgsituatie, kunnen andere mantelzorgers of wij mantelzorgcoaches die beantwoorden. Verder hebben we regelmatig thema-avonden over specifieke onderwerpen. Met bijvoorbeeld informatie over hulpmiddelen in huis, of over een levenstestament.’

lotgenoten mantelzorg

Wat bieden de mantelzorgcoaches?
Mensen die liever een één-op-één-gesprek willen, kunnen contact opnemen met de mantelzorgcoaches via mantelzorgcapelle@welzijncapelle.nu of 010 – 264 02 20. Die staan klaar voor informatie, advies of met een luisterend oor. Soms is ook vervangende mantelzorg mogelijk, bijvoorbeeld als de mantelzorger geopereerd moet worden of vakantie nodig heeft. De persoon die verzorgd wordt, kan dan korte tijd logeren in een zorgpension.

Locatie, data steungroepen en aanmelden

Voor beide groepen graag van tevoren aanmelden via 010 – 264 02 20 of vip@welzijncapelle.nu.

Informatiebijeenkomst 22 mei
Wie niet naar de steungroepen kan of wil komen: de mantelzorgcoaches organiseren ook een informatiebijeenkomst mantelzorg op woensdag 22 mei, 19.00 – 21.00 uur, in Huis van de Wijk Oostgaarde (De Linie 5). Aanmelden kan via 010 – 264 02 20 of vip@welzijncapelle.nu.

Mantelzorg Capelle is onderdeel van Welzijn Capelle.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info