Je bent hier: Maatschappelijk begeleiders gezocht

Maatschappelijk begeleiders maken het verschil

Statushouders moeten veel officiële zaken regelen voor hun nieuwe leven in Capelle. Dat is best ingewikkeld. Maatschappelijk begeleiders ondersteunen ze daarbij. Dit zijn vrijwilligers bij Vluchtelingenwelzijn. Maryam deed dit twee jaar lang: ‘Het is ontzettend leerzaam en nuttig werk, in een fijn team!’ Vluchtelingenwelzijn is nu op zoek naar nieuwe maatschappelijk begeleiders.

Als iemand net in Nederland komt wonen, moet er veel geregeld worden: verzekeringen; de DigiD; een energieleverancier, huisarts en tandarts vinden; belastingzaken; en meer. Hier helpen de maatschappelijk begeleiders bij. Ook leggen ze officiële post uit, en bellen zo nodig met een instantie. Het doel van de begeleiding is uiteindelijk dat mensen alles zelf kunnen.

Maryam: ‘Je kunt met dit vrijwilligerswerk echt het verschil voor iemand maken. Het geeft zoveel voldoening om mensen te leren hoe ze hier hun leven kunnen leiden en om te merken dat ze heel blij zijn met je hulp. Ik kom uit de zakelijke wereld, maar dat maakte me niet echt gelukkig. Dit wel! Hier gaat het niet over bedrijfswinst, maar menselijke “winst”. Je doet dit werk met je hart.’

Maatschappelijk begeleiders gezocht

Wat kan een maatschappelijk begeleider?
Maatschappelijk begeleiders staan graag klaar voor hun medemens. Ze hebben doorzettingsvermogen en vinden het leuk om dingen uit te zoeken en regelen. Het is handig om een paar talen te spreken, maar anders is er natuurlijk Google Translate. Ook zijn er tolken die kunnen vertalen voor begeleiders en cliënten.

Wat krijgt een maatschappelijk begeleider?
De vrijwilligers bij team Vluchtelingenwelzijn worden begeleid door ‘twee fijne teamleiders’, vertelt Maryam: ‘De sfeer is fantastisch. We helpen elkaar waar nodig en lachen veel.’ Vrijwilligers mogen gratis meedoen aan alle trainingen van CapelleDoet.nl.

Aanmelden of meer informatie
Meer informatie of aanmelden als vrijwillig maatschappelijk begeleider? Neem contact op met Ada Veth, coördinator Vluchtelingenwelzijn: Ada.Veth@welzijncapelle.nu | 06 – 478 26 835.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info