Je bent hier: help capelle fijner maken voor voetgangers

Capelle fijne stad voor voetgangers? Denk mee!

Gemeente Capelle aan den IJssel vraagt inwoners mee te denken over nieuw beleid voor voetgangers. Met doelen en plannen die Capelle een fijne stad voor voetgangers maken. Vul de vragenlijst in en denk mee!

Over de vragenlijst
We maken plannen die Capelle aan den IJssel een prettige en veilige stad voor voetgangers maken. Daar hebben we uw hulp bij nodig. U kunt via een digitale vragenlijst te laten weten wat u belangrijk vindt bij het lopen door uw stad.

Welke plekken zijn niet veilig voor voetgangers? Dit kan bijvoorbeeld een smalle stoep zijn, een oversteekplek die niet overzichtelijk is of een wandelpad dat slecht bereikbaar is met een rollator. Het gaat om plekken waar volgens u gevaarlijke situaties in het verkeer ontstaan. De vragenlijst gaat niet over enge plekken, zoals een donkere steeg.
Geef in de vragenlijst op een kaart aan welke plekken volgens u niet veilig zijn voor voetgangers en waarom.

help capelle fijner maken voor voetgangers

Wethouder Rik van Woudenberg: “We vinden het belangrijk om bewoners te betrekken: zij weten per slot van rekening het beste of en welke knelpunten er zijn in hun buurt. Dit is belangrijke informatie om mee te nemen in onze plannen. Daarom hopen we dat veel Capellenaren meedoen!”

Waar is de vragenlijst te vinden?
De vragenlijst invullen kan hier. Meedenken kan tot en met zondag 7 april. Daarna gaat de gemeente met de opgehaalde informatie aan de slag. Er komt een lijst met 20 plekken in de stad waar voetgangers zich het meest onveilig voelen. Die plekken gaan we veiliger maken.
Vragen over dit onderzoek of lukt het niet om de vragenlijst in te vullen? Mail dan naar doemee@capelleaandenijssel.nl.

Foto: Jan Kok

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info