Je bent hier: Naar de Efteling met Mantelzorg Capelle

Magische dag voor jonge mantelzorgers

De Capelse Week van de Mantelzorg (6 – 11 november) werd afgesloten met een speciaal uitje voor jonge mantelzorgers. Voor een dagje zonder zorgen mochten Capelse jonge mantelzorgers op 11 november naar de Efteling.

Steeds meer Capelse kinderen en jongeren van 6 tot 23 jaar die voor een familielid zorgen, worden ondersteund door Mantelzorg Capelle. Momenteel zijn het er ruim 20. Mantelzorgcoach Denise is er voor jonge mantelzorgers in Capelle aan den IJssel en organiseert activiteiten voor ze: ‘In onze wekelijkse activiteitengroepen ontmoeten jonge mantelzorgers elkaar, en hoeven ze even niet bezig te zijn met zorgen.’

In de Week van de Mantelzorg waren er allerlei leuke dingen georganiseerd voor mantelzorgers. En jonge mantelzorgers? Die werden een dag lang ondergedompeld in de wereld van sprookjes en fantasie: de Efteling!
Denise: ‘We wilden ze een dagje zonder zorgen geven. Het was in één woord fantastisch: het weer zat mee, alles liep soepel, en de enthousiaste begeleiders hebben de kinderen en jongeren een geweldige dag gegeven.’

Aanmelden voor activiteiten
Mantelzorg Capelle organiseert activiteiten voor jonge mantelzorgers van 6 – 12 jaar en voor die van 12 – 23 jaar. De groepen knutselen bijvoorbeeld, doen spelletjes of sporten samen, binnen en buiten. Een paar keer per jaar is er een uitje en gaan de twee groepen samen op pad. Jonge mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor de activiteiten van Mantelzorg Capelle via mantelzorgcapelle@welzijncapelle.nu of www.mantelzorgcapelle.nl/contact.

Mantelzorg Capelle kreeg het vervoer voor deze dag aangeboden door SnelleVliet Touringcars en Trevvel.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info