Je bent hier: Nationale Buitenspeeldag KinderLabs

Fit en gezond met Buitenspeeldag: speel mee in de KinderLabs! 

Woensdag 14 juni is het weer zover: nationale Buitenspeeldag. Samen met Sportief Capelle zorgen de KinderLabs van Welzijn Capelle ervoor dat buitenspelen een feestje wordt. Omdat samen buitenspelen nóg leuker is, kunnen kinderen bij de KinderLabs in Schenkel, Schollevaar en Middelwatering lekker buitenspelen op 14 juni.

De KinderLabs en Sportief Capelle zorgen dat er in alle wijken wel iets te beleven valt op de Buitenspeeldag. Oud-Hollandse spelletjes, ringwerpen, XXL twister, voetbaltoernooitjes en bij goed weer een watergevecht.

Marc Wilson, wethouder Buitenruimte en volksgezondheid: ‘Lekker buitenspelen met je vriendjes zou eigenlijk iedere dag moeten gebeuren. Helaas spelen kinderen steeds minder buiten. Druk met school en sportclub, die aanlokkelijke spelcomputer: dat gooit soms roet in het eten. Ik ben blij dat er op 14 juni met de speciale Nationale Buitenspeeldag extra aandacht is voor gewoon lekker buitenspelen. Kinderen maken makkelijker contact, leren hun buurt beter kennen en merken dat er eigenlijk helemaal niet veel nodig is om heel veel plezier te hebben.’

Sportief Capelle in het KinderLab
Samen met Sportief Capelle bieden de KinderLabs sportactiviteiten aan peuters, kleuters en kinderen tot 12 jaar. ‘Bewegen houdt je niet alleen fit, maar is ook belangrijk voor de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Sporten en spelen is goed voor de gezondheid van kinderen en helpt ze bij het leren. Ook leren ze zo kinderen uit de wijk kennen en maken nieuwe vriendjes. Bij mooi weer sporten en spelen we lekker buiten,’ zeggen Alienke en Isabelle van de KinderLabs en Sportief Capelle.

Doe mee op Buitenspeeldag!
De nationale Buitenspeeldag stimuleert opgroeiende kinderen om buiten te spelen. Dat houdt ze spelenderwijs in beweging en is goed voor hun ontwikkeling. De KinderLabs besteden veel aandacht aan gezondheid en beweging in hun activiteiten. Dit doen zij samen met Sportief Capelle. Spelen is goed voor lijf en hoofd, maar vooral: leuk! Dus kom naar een KinderLab op 14 juni en speel mee!

Doe mee op Buitenspeeldag!
Het KinderLab is een fijne en inspirerende plek in Schollevaar (Louvre 1), Middelwatering (Reigerlaan 66) en Schenkel (Bongerd 8). Kinderen van 0 – 12 jaar kunnen hier veilig samenzijn, leren en plezier maken. Ook zijn er activiteiten voor ouders. Voor informatie en activiteiten, zie Welzijncapelle.nl/kinderlabs.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info