Je bent hier: nationale opschoondag

Nationale Opschoondag in Schenkel en Oostgaarde

Eén keer per jaar gaat heel Nederland de strijd aan met zwerfafval. Op zaterdag 23 maart was het weer de Nationale Opschoondag. Ook Capelle aan den IJssel deed mee, waaronder de wijken Schenkel en Oostgaarde, met een georganiseerde opruimactie vanuit Welzijn Capelle.

Heel Schenkel kon tussen 11.00 en 13.00 uur meedoen aan deze Opschoondag. Meer dan 40 buurtbewoners en kinderen waren van de partij. Bewoners van alle leeftijden gingen met grijpers en vuilniszakken op pad om de Florabuurt op te schonen. Ze vulden acht vuilniszakken met straatafval.

Van Welzijn Capelle was er een mooie delegatie aanwezig met buurtcoach, wijkmaatschappelijk werker, kinderbuurtcoach en jongerencoach. Een groep jongeren van Jongerenwerk Capelle hielp mee vanuit het BoWi-project, een samenwerking tussen Havensteder en JWC over de renovatie in de wijken Bongerd en Wingerd. Ook deden vertegenwoordigers van het Wijkoverlegplatform (WOP), de lokale Jumbo, de buurttuin, Havensteder en Irado mee.

Nitai Doelam, Buurtcoach Schenkel: ‘De Opschoondag was een groot succes, met een goede sfeer en fijne samenwerking tussen buurtbewoners. Alle leeftijden deden mee. Zo maken we samen duidelijk hoe belangrijk een schone omgeving is.’

nationale opschoondag

Oostgaarde
De prikactie in Oostgaarde werd geopend met een openingswoord van de wethouder, die liet merken hoe blij hij was met de inzet van de bewoners. Naast de wethouder waren Havensteder, Radio Capelle, de gebiedsregisseur en een vertegenwoordiger van Irado aanwezig.
In Oostgaarde verzamelden 25 betrokken buurtbewoners zich om zwerfafval in de Hoekenbuurt aan te pakken. Samen ruimden ze 14 volle vuilniszakken met afval op. Na afloop werd iedereen beloond met een heerlijke pizza.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info