Je bent hier: Oekraïners uit Capelle aan den IJssel herdenken oorlog

Oekraïners uit Capelle aan den IJssel herdenken oorlog

Een grote groep Capelse Oekraïners die bij gastgezinnen of in de opvanglocatie Rivium verblijven, woonde vandaag een landelijke herdenking bij in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is precies één jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne begon.

De gemeente heeft voor de Oekraïners een bus en begeleiding van en naar de herdenking geregeld. Burgemeester Peter Oskam kijkt terug op een bewogen jaar: “Vorig jaar kwamen deze ontheemde mensen ons land binnen. Zij hadden huis en haard achtergelaten, gingen een onzekere tijd tegemoet. Ook in Capelle zetten we ons in om deze vluchtelingen op te vangen.”

“Een jaar later zie je dat deze mensen ontzettend hun best doen om er het allerbeste van te maken. Het is knap dat ze het al die tijd volhouden, en fijn dat intussen de meeste mensen een baan hebben gevonden en alle kinderen hier naar school gaan. Nu het alweer een jaar geleden is dat de oorlog begon, willen we deze mensen de gelegenheid bieden om op een waardige manier te herdenken, samen met andere lotgenoten die elders in Nederland onderdak hebben gevonden.”

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info