Je bent hier: Open dag gemeente Capelle aan den IJssel

Gemeente Capelle opent haar deuren op zaterdag 26 augustus

Op zaterdag 26 augustus houdt de gemeente Capelle opnieuw een open dag. Het gemeentehuis staat van 10.00 tot 14.00 uur in het teken van Sport en Cultuur. Er zijn tal van activiteiten voor kinderen, freestyle voetballer Soufiane Touzani gaat in gesprek over het belang van buitensporten en Burgemeester Peter Oskam en een aantal wethouders lopen er rond. Wie op zoek is naar een baan bij de gemeente kan in gesprek met personeelszaken.

In 2022 was de open dag een groot succes: ongeveer 400 Capellenaren bezochten het gemeentehuis. Dit jaar staan sport en cultuur centraal. Om 10 uur gaat freestyle voetballer Soufiane Touzani in gesprek over het belang van buitensporten voor kinderen met wethouder Sport Harriët Westerdijk en een buurtsportcoach van Sportief Capelle. Er is plek voor maximaal 60 mensen in de zaal.

Activiteiten voor kinderen
Binnen en buiten het gemeentehuis is van alles te doen voor kinderen. Zij kunnen meedoen met sportieve activiteiten, georganiseerd door Sportief Capelle. Ook dansschool Noes Fiolet, zanginstituut Charles Vermeer en de SKVR bieden workshops aan. Zo is er een workshop gitaar, danceworkouts, boksles en een workshop samenzang. Verder kunnen kinderen worden geschminkt, een glittertatoeage krijgen en ballonfiguren maken. Bij de afdeling Burgerzaken maken zij hun eigen sport- en cultuurpaspoort. Het Kindercollege en de Jongerenraad zijn ook aanwezig om te vertellen wat zij doen.

Logo gemeente Capelle aan den IJssel

Uitzicht vanaf de 12e etage en werken bij Capelle
Ook voor volwassenen is er wat te doen. Op de 12e etage staan telescopen om het uitzicht te bekijken. Aan de hand van foto’s die er hangen kunnen bezoekers het Capelle van toen en nu vergelijken. Mensen die op zoek zijn naar een baan kunnen in gesprek met medewerkers van personeelszaken. Zie hiervoor ook: www.werkenbijcapelleaandenijssel.nl.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info