Je bent hier: Rouwgroep verlies van partner

Verdriet om verlies van je partner delen met lotgenoten

Als je je partner kwijtraakt, staat de wereld op z’n kop. Vooral mensen die dat hebben meegemaakt, begrijpen hoe dit voelt. Daarom start Welzijn Capelle op 29 augustus een nieuwe lotgenotengroep ‘Verlies van partner’. De deelnemers kunnen hier hun ervaringen delen. Twee rouwdeskundigen begeleiden de groep.

Het verlies van je partner kan je het gevoel geven dat niets er meer toe doet. Toch moet of wil je verder met je leven. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven, helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden. Mensen die eerder deelnamen aan deze groep, gaven aan dat ze het contact met lotgenoten als heel steunend ervaarden.

Verlies
Maatschappelijk werkers Gerda Schuurmans en Thea ten Wolde begeleiden de rouwgroep. Zij zijn gespecialiseerd in rouw en verliesbegeleiding. Thea: ‘Het overlijden van je partner is enorm ingrijpend, een onvoorstelbaar grote klap. Je moet degene missen met wie je lief en leed en alle dagelijkse dingen deelde. Je vraagt je af: wie ben ik, zonder mijn partner? Je ervaringen delen kan helpen om het verlies en het verdriet te integreren in je leven.’

Locatie en aanmelden

Data
Capellenaren die hun partner hebben verloren, zijn van harte welkom bij de rouwgroep ‘Verlies van een partner’.
De Rouwgroep voor ouders vindt in 2024 plaats op dinsdagen van 14.00 uur tot 16.00 uur:

Een 5e (terugkom)bijeenkomst wordt in overleg gepland.

De bijeenkomsten vinden plaats in Ondersteuningscentrum De IJssel, De Linie 1E.
Aanmelden (ook voor de wachtlijst) kan via hulpenadvies@welzijncapelle.nu of 010 – 707 49 00 (werkdagen van 9.00 – 16.00 uur).

De rouwgroep is onderdeel van Platform Rouw, Verlies en Zingeving


Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info