Je bent hier: schuldhulp jongeren kota

schuldhulp gedupeerde jongeren toeslagenaffaire

Het Meldpunt Kinderopvangtoeslag kan jongeren die gedupeerd zijn door de Toeslagenaffaire helpen hun schulden op te lossen. Het aanbod is voor jongeren van 18 jaar en ouder die recht hebben op de kindregeling.

De schuldhulp is voor jongeren met moeilijk op te lossen schulden. Dat is zo als je niet binnen 3 jaar je schulden kan afbetalen. DUO-hoofdsommen vallen niet in dit aanbod.

Plan van aanpak
Een casemanager van het Meldpunt Kinderopvangtoeslag bespreekt met jou wat nodig is om een nieuwe start te maken. De casemanager zet dit in een Plan van Aanpak. Hierin staat ook wat nog meer nodig is voor je toekomst. Bijvoorbeeld hulp om werk te vinden of een opleiding.

Overzicht maken
Heb je moeilijk op te lossen schulden? Dan helpt Welzijn Capelle je daarmee. Samen maak je een overzicht van je inkomsten, uitgaven en schulden. De € 10.000 van de kindregeling telt hierin niet mee.

schuldhulp jongeren kota

Schulden afbetalen
Voldoe je aan de voorwaarden van een moeilijk op te lossen schuld? Dan helpt Schuldhulp van IJsselgemeenten je daarna verder. De Schuldhulpverlener maakt een voorstel voor aflossing aan de schuldeisers.

Gaan de schuldeisers akkoord? Dan betaalt het Meldpunt Kinderopvangtoeslag de aflossing. Je hoeft dus zelf niets te betalen. De € 10.000 die je kreeg uit de kindregeling hou je zelf.

Meer informatie
Meer informatie over deze regeling vind je hier.

Meld je aan!
Wil je hier gebruik van maken? Of heb je nog vragen? Neem contact op via: meldpuntkinderopvangtoeslag@capelleaandenijssel.nl.

Bron: Gemeente Capelle aan den IJssel

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info