Je bent hier: Seniorenvoorlichters op bezoek

70-plus? Stel je vragen aan seniorenvoorlichting

Veel 70-plussers weten niet dat er in Capelle veel wordt georganiseerd voor hun leeftijdsgroep. Een grote groep van die leeftijd heeft een of meer gezondheidsklachten. Ook worden soms bepaalde dingen lastiger, zoals de administratie of omgaan met de computer. De seniorenvoorlichter kan hierover advies en informatie geven.

70-plussers die zo gezond en zelfstandig mogelijk ouder willen worden en daar meer informatie over willen, kunnen hun vragen stellen aan de seniorenvoorlichters van Welzijn Capelle. Dit zijn ervaren en getrainde vrijwilligers. Zij kennen de voorzieningen in Capelle voor senioren goed en brengen allerlei foldermateriaal mee.

Anneke Hameetman is seniorenvoorlichter: ‘Bij ons bezoek kijken we hoe het gaat met degene waar we zijn. We nemen samen een vragenlijst door, met vragen over sociale contacten en vrije tijd. Maar ook over zelfstandig boodschappen doen en of het huishouden nog lukt. Verder brengen we allerlei brochures mee waarin staat welke activiteiten en diensten er allemaal zijn voor senioren in Capelle.’

Informatie
Anneke was voor haar pensioen secretaresse in een zorginstelling. ‘In die functie hielp ik ook altijd mensen met voorlichting. Ik vind het leuk om iets voor anderen te kunnen betekenen. En zelfs voor mensen die handig zijn met de computer hebben wij vaak veel nieuwe informatie. Bijvoorbeeld over maaltijdservice, alternatief vervoer, of activiteiten.’

Afspraak maken
Een afspraak maken voor een huisbezoek van de seniorenvoorlichter kan via het Vrijwilligersinformatiepunt: vip@welzijncapelle.nu | 010 – 264 02 20.

Later op bezoek
Nu geen behoefte aan een bezoek van de seniorenvoorlichting, maar misschien in de toekomst wel? Tussen 75 en 90 jaar krijgen Capellenaren elke vijf jaar een brief waarin gevraagd wordt of zij een gesprek met een seniorenvoorlichter willen.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info