Je bent hier: Van der Heide neemt waar voor Hartnagel

Jannes van der Heide tijdelijk vervanger Ans Hartnagel

Maandag 13 november heeft de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel raadslid Jannes van der Heide benoemd tot wethouder. De heer Van der Heide vertegenwoordigt Leefbaar Capelle in het Capelse college en vervangt wethouder Ans Hartnagel de komende 7 weken.

Deze benoeming kan daarna door de raad twee keer met 16 weken worden verlengd als het college het verlof van Wethouder Hartnagel op haar verzoek verlengt. Wethouder Hartnagel is momenteel met ziekteverlof.

30 van de 31 aanwezige gemeenteraadsleden stemden gisteravond voor Jannes van der Heide. Er was 1 blanco stem, 2 raadsleden waren afwezig. Capellenaar Jannes van der Heide (43 jaar) is afgestudeerd als bestuurskundige aan de Erasmus Universiteit en werkt momenteel bij de gemeente Rotterdam. Daarvoor was hij als projectleider werkzaam voor de afdeling Stadsontwikkeling bij de gemeente Capelle.

Portefeuilles Stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening
Het college heeft besloten tot een verschuiving van portefeuilles. Van der Heide (0,6 fte) heeft grote ervaring met ruimtelijke ordening. Om als tijdelijk wethouder snel aan het werk te kunnen is besloten gebruik te maken van zijn kennis en ervaring en Jannes van der Heide als wethouder de dossiers Stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening te geven. Daarnaast wordt hij projectwethouder Omgevingswet en wijkwethouder Schollevaar. Collega wethouder Eric Faassen (Leefbaar Capelle) neemt de verantwoordelijkheid op zich voor Integrale en sociale veiligheid, jeugdbeleid, leefbaarheid en het Denk & Doe mee!-fonds. Marc Wilson (Leefbaar Capelle) was al eerder benoemd als 1e locoburgemeester.
Bekijk hier een overzicht van alle wethouders en hun portefeuilles.

Nu Jannes van der Heide vanuit de gemeenteraad naar het college vertrekt neemt mevrouw Leonie Kerver-Poppe plaats in de gemeenteraad namens Leefbaar Capelle. Burgemeester Peter Oskam heeft beiden gisteren in de gemeenteraad beëdigd.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Foto: Désirée Verstege

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info