Je bent hier: ‘Voel je Fit-tour’ gaat de wijken in

‘Voel je Fit-tour’ gaat de wijken in

Met de ‘Voel je Fit Tour’ gaat de gemeente de Capelse wijken in. Door deze tour kunnen alle Capellenaren in hun buurt een gezondheidscheck laten doen, advies krijgen over gezonde voeding en voldoende bewegen èn tips te krijgen om stress te verminderen. De ‘Voel je Fit tour’ komt de komende maanden op vijf verschillende locaties.

Wethouder Volksgezondheid en preventie Marc Wilson over de ‘Voel je Fit tour’: “Deze tour gaat over lekker en gezond eten, bewegen en ontspannen! Gezond leven is niet altijd makkelijk. Door kleine aanpassingen te doen kan een gezond leven makkelijker worden. Pak de fiets in plaats van de auto. Of maak eens wat vaker een korte wandeling. Een gezond en fit leven is echt niet alleen maar groente eten. Het gaat om de juiste balans vinden. Beginnen met kleine stappen is het makkelijkst, je hoeft niet alles in een keer te veranderen.”

Samen gezond

Er zijn verschillende organisaties en bedrijven uit Capelle aan den IJssel aanwezig. Zoals Sportief Capelle, Stichting Welzijn Capelle en BENU Apotheken. Bezoekers kunnen op het ‘beweegplein’ diverse manieren van bewegen uitproberen en er is gelegenheid om allerlei voeding te proeven. Er is een kookdemonstratie en ook aan de Capelse kinderen is gedacht: voor hen zijn er leuke activiteiten te doen.

Fitter worden is niet alleen lichamelijk. Soms veroorzaken stress en zorgen juist voor veel problemen. Ook hiervoor kunnen Capellenaren bij deze tour terecht. Er staan mensen klaar om geïnteresseerden te helpen of met hen mee te denken.


Waar en wanneer?

De ‘Voel je Fit tour’ komt langs op verschillende adressen. Het is altijd op woensdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur. Hieronder staat een overzicht van de data en locaties:

  • 29 mei: Schenkel, Bongerd (op het grasveld, bij Pameijer)
  • 12 juni: Middelwatering, Reigerlaan (plein tussen Eye College en Aquapelle)
  • 10 juli: Schollevaar, Pier Panderplein (Picassopassage)
  • 28 augustus: Schollevaar, Louvre (op het grasveld bij KinderLab Schollevaar)
  • 18 september: Oostgaarde, plein voor Winkelcentrum De Terp (op het plein bij Rasa Sayan en Irodin Grieks)

Geef je mening

De gemeente hoort heel graag hoe de bewoners over een gezond leven denken! Wat is moeilijk? Waar lopen mensen tegenaan? Ideeën wat de gemeente kan verbeteren om een gezond leven makkelijker te maken? Kom naar een van de locaties en geef je mening. Als bedankje krijg je een waterfles!

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

voel je fit tour Capelle aan den IJssel

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info