Je bent hier: Week tegen kindermishandeling

Gemeente, KinderLabs en WIJS trekken samen op tegen Kindermishandeling

Van 20 tot en met 24 november was het de Week tegen Kindermishandeling. Elk jaar besteden de KinderLabs aandacht aan dit belangrijke onderwerp. Kinderen konden meedoen aan een activiteit om hun weerbaarheid te vergroten. Om samen ‘stop!’ te zeggen tegen kindermishandeling. Wethouder Eric Faassen sprak zijn waardering uit over het programma die week.

Tijdens deze week praatten de sociaal werkers van de Kinderlabs met de kinderen over kindermishandeling, pesten en gepest worden, en het verschil tussen plagen en pesten. In KinderLab Middelwatering konden kinderen een les volgen in Super Krachtig, wat werkt met de verdedigingstechniek Krav Maga.

Opkomen voor jezelf
Ilvarette is sociaal werker KinderLab Middelwatering en enthousiast over de les: ‘Super Krachtig is een speelse methode, maar heel effectief. De kinderen leerden over opkomen voor jezelf, hoe je stevig kunt staan en “nee” zeggen. En natuurlijk gingen ze aan de slag met zelfverdedigingsoefeningen.’

Wethouder Eric Faassen (die tijdelijk Jeugd overneemt van zijn collega Ans Hartnagel) is overtuigd van het belang van de Week tegen Kindermishandeling: ‘Ieder geval van kindermishandeling is er een teveel. Kinderen moeten in veiligheid kunnen opgroeien. Als we met deze activiteiten in de Kinderlabs kunnen helpen om kinderen weerbaarder te maken, is dat natuurlijk heel mooi!’

WIJS
Ook Superheld WIJS kwam langs tijdens de Week tegen kindermishandeling. WIJS is een stripfiguur die kinderen kan helpen met onder andere problemen thuis. Hij heeft speciale brievenbussen, waar kinderen een kaartje in kunnen doen als ze hulp willen bij grote zorgen. In alle KinderLabs staat zo’n brievenbus. WIJS staat voor ‘Wees sterk, Ik ben er voor je, Je bent niet alleen, Samen lossen wij dit op’.

Superheld WIJS ging zelfs langs op verschillende basisscholen. Met wethouder Faassen en sociaal werker Stefan Kort vertelde hij de kinderen over zijn brievenbussen. Ook deelden ze het stripboek over WIJS uit. Samen hopen WIJS, de KinderLabs en de gemeente zo een stap te zetten naar een toekomst zonder kindermishandeling.

Er zijn KinderLabs in Schollevaar, Middelwatering en Schenkel. CJG, Sportief Capelle, Bibliotheek aan den IJssel en de KinderLabs maken samen de activiteitenprogramma’s voor Capelse kinderen.

Foto: Captured by Mils

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info