Je bent hier: Week van de Mantelzorg 2023

Geslaagde Week van de Mantelzorg

Een behoorlijk grote groep Capellenaren zorgt langere tijd en onbetaald voor een ander: mantelzorgers. Sommige mensen doen dat zelfs 24/7, bijvoorbeeld als hun partner chronisch ziek wordt of dementie krijgt. Als dank én om voor wat ontspanning te zorgen, organiseerde Mantelzorg Capelle allerlei leuks in de Week van de Mantelzorg (6 – 11 november). Ook wethouder Wilson was te gast.

Mantelzorgcoaches Danja, Denise en Benita hadden een mooi programma gemaakt voor de Capelse mantelzorgers, samen met leerlingen en docenten van het Comenius College. Er werd genoten van onder andere een lunch, stoelyoga en beauty-activiteiten. Ook jonge mantelzorgers werden in de watten gelegd: die gingen met mantelzorgcoach Denise naar De Efteling. Mantelzorgcoach Danja: ‘De mantelzorgers die langskwamen, voelden zich door ons in het zonnetje gezet!’

Mantelzorgmonologen
Eén van de hoogtepunten van de week was een bijzondere theatervoorstelling in CAPSLOC, gebaseerd op verhalen van mantelzorgers: “De mantelzorgmonologen”. De acteurs gingen na afloop het gesprek aan met het publiek. Samen met wethouder Marc Wilson, die mantelzorg in zijn portefeuille heeft.

Wethouder Wilson: ‘Het toneelstuk “De mantelzorgmonologen” laat precies zien waar mantelzorgers elke dag mee te maken hebben. Iedere mantelzorger kent eigen uitdagingen. De een is geholpen met een maatje, voor anderen helpt een persoonsgebonden budget of passende dagbesteding. Toekomstbestendige mantelzorg maken we met elkaar. We moeten met elkaar om tafel: mantelzorgers, ondersteuners, vrijwilligers en familie. Alleen dan komen we tot mantelzorg die past!’

Mantelzorgbedankje
Alle mantelzorgers die bij Mantelzorg Capelle geregistreerd staan, konden de hele week een VVV-cadeaubon ophalen in de Huizen van de Wijk. De cadeaubon is het jaarlijkse mantelzorgbedankje van de gemeente, die zo laat merken dat ze de inzet van Capelse mantelzorgers waardeert.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info