Je bent hier: Week van de Veiligheid

Week van de veiligheid met activiteiten voor bewoners en ondernemers

Tijdens de landelijke Week van de Veiligheid (9 t/m 13 oktober) organiseert de Gemeente Capelle aan den IJssel een aantal activiteiten voor bewoners en ondernemers.

Voor winkelend publiek en ondernemers is er op woensdagochtend 11 oktober (9.00 – 11.30 uur) een voorlichtingsbijeenkomst in Winkelcentrum De Terp. Op dezelfde dag, maar dan ’s middag (14.00 – 16.00 uur) is er bij het wijkcentrum op het Maria Danneels Erf in Schollevaar een ontmoetingsbijeenkomst. Met partners uit de stad gaat de gemeente hier in gesprek met bewoners en ondernemers in over de impact van (on)veiligheid en wat hieraan gedaan kan worden.

Veiligheidsmiddag Erven-Dansen buurt
Tijdens de Week van de veiligheid organiseren veel gemeenten, brancheorganisaties, politie en ondernemers tal van bijeenkomsten om aandacht te vragen voor veiligheid en maatregelen om daarvoor te zorgen. Op woensdag 11 oktober is er van 14.00 tot 16.00 uur een ontmoetingsbijeenkomst in de Erven-Dansen buurt in Capelle Schollevaar. De wijkpartners van Samen op Straat (SOS) waaronder de Wijkhandhaver, Wijkagent, Wijkbrandweervrouw, Stadsmarinier, Gebiedsregisseur, Havensteder, Sociale partners (SWC, JOZ) en collega’s van het Jeugd- en jongerenwerk gaan bij het wijkcentrum met bewoners en ondernemers in gesprek.

In deze omgeving met kleine bedrijfjes en een winkelgebied ervaren bewoners soms onveiligheid. Incidenten hebben hier flinke impact op de buurt gehad. De gemeente wil ‘investeren’ in de veiligheid van de buurt en luistert graag naar de signalen van bewoners en ondernemers. Tijdens de veiligheidsmiddag kunnen vragen worden gesteld en wordt er informatie en tips gegeven over veiligheid.

Ontmoeting met ondernemers in Winkelcentrum de Terp
Winkelcentrum De Terp moet een omgeving zijn waar het veilig is winkelen, werken en wonen. Op woensdagochtend 11 oktober van 09.00 tot 11.30 uur kunnen ondernemers en het winkelende publiek van Winkelcentrum de Terp hierover in gesprek gaan met collega’s van de gemeente en de winkelcentrummanager. Ook wethouder Eric Faassen, Economische Zaken en Veiligheid, zal hierbij aanwezig zijn. Uiteraard wordt hierbij lekkere koffie geserveerd.

Bron: Gemeente Capelle aan den IJssel

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info