Je bent hier: Wijkmanifest voor wethouder Faassen

Kinderwijkraad Oostgaarde maakt Wijkmanifest 

Op woensdag 7 juni heeft de Kinderwijkraad Oostgaarde vol trots hun zelf opgestelde Wijkmanifest aan wethouder Eric Faassen gepresenteerd. In het Wijkmanifest staan standpunten die de kinderen belangrijk vinden voor hun wijk: over milieu, leefbaarheid en zorg voor ouderen. Wethouder Faassen: ‘Ik ben onder de indruk van jullie betrokkenheid!’

De Kinderwijkraad, met enthousiaste en betrokken leerlingen van basisscholen De Horizon en Pieter Bas, heeft de afgelopen maanden hard aan het Wijkmanifest gewerkt. Daarin staan punten die de kinderen gaan omzetten in acties om zo hun wijk fijner te maken, voor iedereen.

Meer recyclen
Zo wil de Kinderwijkraad dat er in Oostgaarde meer gerecycled wordt. De kinderen zijn vastberaden om de hoeveelheid afval te verminderen en het milieu te beschermen. Ze willen andere bewoners duidelijk maken hoe belangrijk recycling is.

Geen rommel
Ook willen de kinderen zorgen dat er geen rommel op straat wordt gegooid. Zoals een van hen zegt: ‘Als onze wijk schoon en opgeruimd is, is het toch veel leuker om hier te wonen?’  De kinderen roepen daarom hun medebewoners op om alle rommel voortaan te laten waar het hoort: in de prullenbak.

Ouderen
Een ander belangrijk punt van het Wijkmanifest is meer zorg voor ouderen in de wijk. De kinderen vinden het essentieel om voor elkaar te zorgen en willen aandacht voor de oudere generatie. Ze willen activiteiten organiseren voor jong en oud, zodat mensen voelen dat ze bij elkaar horen en ouderen zich meer gewaardeerd en betrokken voelen.

Onder de indruk
De overhandiging van het Wijkmanifest aan Wethouder Faassen vond plaats bij de Purmerhoek. Wethouder Faassen was onder de indruk van de betrokkenheid en het initiatief van de kinderen. ‘Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie betrokkenheid en enthousiasme om de wijk te verbeteren. Ik geef het manifest natuurlijk ook door aan mijn collega-wethouder Ans Hartnagel van Jeugdbeleid.’

Allemaal meehelpen
De kinderen van de Kinderwijkraad zijn vastberaden om met hun Wijkmanifest een positieve bijdrage te leveren aan hun wijk. Later sluiten hopelijk ook kinderen van KC Ontdekrijk en OBS De Tweemaster aan bij de raad. De kinderen willen graag hulp van bewoners en organisaties in de wijk om hun ideeën in de praktijk te brengen.

Foto: De Kinderwijkraad en kinderbuurtcoach Gertjan Kroon overhandigen het Wijkmanifest aan wethouder Faassen Welzijn Capelle (midden)

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info