Veelgestelde vragen
Je bent hier: ondersteuning & advies

“Wij helpen
je graag!”

ondersteuning & advies

Als Capellenaar kun je bij Welzijn Capelle terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Over je situatie thuis, geld, werk en school, (geestelijke) gezondheid en mantelzorg, problemen met buren, huiselijk geweld, kindermishandeling of huisvesting – en andere vragen over welzijn. Op deze pagina vind je informatie voor kinderen, jongeren én volwassenen.  

Vind je niet wat je zoekt? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

kinderen en jongeren

Voor jeugd van 0 tot 12 jaar biedt Welzijn Capelle ook ondersteuning. De kinderbuurtcoaches en de jongerencoaches van JWC zijn er voor jullie.

Lees verder
mantelzorg

Zorg je langere tijd en zonder betaling voor iemand? Dan ben je mantelzorger. Hoe zorg je dat je ook tijd hebt voor jezelf?

Lees verder
ouderencoaching

Als je ouder wordt, is het niet altijd makkelijk om goed en gezond thuis te blijven wonen. Onze ouderencoaches kunnen hierbij ondersteunen. 

Lees verder
maatschappelijk werk

Als je hulp nodig hebt bij deze of andere vragen of problemen, kun je terecht bij onze wijkmaatschappelijk werkers van Welzijn Capelle. Gratis.

Lees verder
zorgen over een ander

Maak je je zorgen over een Capellenaar? Is het huis vervuild, is hij of zij verward, of heb je iemand al een tijdje niet gezien? Maak een melding.

Lees verder
cliëntondersteuning

Zelfstandig leven en meedoen in de maatschappij? Als dat moeilijk is door een beperking, dan kan een cliëntondersteuner je helpen.

Lees verder
relaties

Iedereen heeft periodes waarin je relatie even wat minder loopt. Denk je aan scheiden, ben je gescheiden, wil je relatiegesprekken? Of is er sprake van huiselijk geweld? Wij bieden hulp.

Lees verder
buurtbemiddeling

Neem contact op met Buurtbemiddeling van Welzijn Capelle. Buurtbemiddeling is gratis hulp van speciaal getrainde vrijwilligers. Zij zijn onpartijdig.

Lees verder
in de buurt

Wil je iets leuks organiseren of doen? Of zoek je advies, informatie of hulp, bijvoorbeeld bij de opvoeding, geldzorgen of conflicten met buren? 

Lees verder
wijkwinkel

Bij de wijkwinkels kun je terecht met vragen over huur, verzekeringen, energie, telefonie of belastingen. Voor gratis advies of hulp.

Lees verder
verlies, rouw en eenzaamheid

Verlies zorgt voor gevoelens van rouw. Als anderen je gevoelens niet begrijpen of als je niemand hebt om ze mee te delen, kun je je eenzaam voelen.

Lees verder
sociaal raadslieden

De sociaal raadslieden van Welzijn Capelle ondersteunen hun collega’s (maatschappelijk werkers en wijkwinkelmedewerkers) bij lastige juridische vragen van Capellenaren.

Lees verder
huisvesting

Ben je (dringend) op zoek naar een andere plek om te wonen? Of heb je geen eigen onderkomen? Wij helpen je graag op weg naar de juiste instanties. 

Lees verder
huiselijk geweld en mishandeling

Geweld of mishandeling is altijd fout. Word jij of je kind geslagen of mishandeld? Neem contact met ons op.

Lees verder

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info