Je bent hier: Maatjes voor Capellenaren | Maatjes voor Capellenaren

Seniorenmaatjes, mantelzorgmaatjes & tienermaatjes

Mantelzorgmaatje
Een mantelzorgmaatje is er voor de zieke. Met een kopje koffie, spelletje of wandeling. Zodat de mantelzorger even iets voor zichzelf kan doen – en het zorgen beter volhoudt. Een mantelzorgmaatje geeft graag aandacht. Vrijwilligers die mantelzorgmaatje willen worden, volgen eerst de basiscursus Mantelzorgmaatjes van Mantelzorg Capelle (twee dagdelen).

Word jij mantelzorgmaatje?

Seniorenmaatje
Bij het ouder worden of doordat iemand fysiek beperkt is, wordt het sociale kringetje soms kleiner. Een maatje kan dan weer wat leven in de brouwerij brengen. Bijvoorbeeld door samen een spelletje te doen, naar activiteiten te gaan of samen boodschappen te doen.

Hoeveel tijd kost het?
Maatje zijn hoeft niet veel tijd te kosten. Sommige maatjes besteden een paar uur per week aan hun bezoek, anderen gaan misschien om de week of elke maand een keertje langs – net wat past. Omdat het prettig is om een band op te bouwen met degene die je bezoekt, ben je idealiter ongeveer 1 jaar lang maatje.

Gratis trainingen
Vrijwilligers van Welzijn Capelle kunnen meedoen aan de gratis trainingen van CapelleDoet. Zodat ze hun vrijwilligerswerk nóg professioneler kunnen doen. Bijvoorbeeld aan de training ‘Niet horen, maar luisteren’ of ‘Grenzen stellen’. Ook privé komen de trainingen vaak van pas.

Meer info of maatje worden?
Om aan te melden als seniorenmaatje of mantelzorgmaatje, of voor meer informatie neem je contact op met vrijwilligersbegeleider Brigitte van Schie.

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info