Je bent hier: Tienermaatjes

Tienermaatjes: hulp bij vrienden maken

Met een échte vriend of vriendin kun je over van alles praten. Samen doe je leuke dingen, of chill je op de bank of in het park. Weet je niet goed hoe je vrienden maakt? Samen met een tienermaatje kun je daar mee oefenen. Met z’n tweeën ga je sporten, gamen of knutselen. Of doe je iets anders wat jou blij maakt! Ondertussen krijg je tips & tricks over vrienden maken.

Meld je aan voor een maatje bij Denise den Ouden, coördinator van project Tienermaatjes:
06 – 423 68 515 | tienermaatjes@welzijncapelle.nu

Tienermaatje worden?

Het project Tienermaatjes koppelt een (jong)volwassen maatje aan een tiener die in een isolement is geraakt of dreigt te raken. Samen onderneem je elke week een activiteit. Bijvoorbeeld in het KinderLab of bij Jongerenwerk Capelle, of op andere plekken waar tieners graag komen. Zo kan de tiener sociaal vaardigheden en nieuwe contacten opdoen.

Wat doet een tienermaatje
Een tienermaatje heeft affiniteit met kinderen en jongeren van 9 – 14 jaar en onderneemt samen wekelijks iets wat bij deze leeftijd past. Maatjes vinden het leuk om tieners te begeleiden en ze dingen te leren, ook door zelf een voorbeeld te zijn. Een maatje kan zich goed verplaatsen in tieners, maakt makkelijk contact, is creatief in het bedenken van activiteiten, heeft humor en kent Capelle goed. Kennis van ontwikkelingspsychologie en van deze leeftijdsgroep is handig, maar niet per se nodig.

Vreedzame methodiek
Vóór je als maatje gekoppeld wordt aan een tiener, volg je de maatjestraining. Deze is gebaseerd op de methodiek ‘Vreedzaam’, die kinderen leert om zelf conflicten op te lossen en anderen positief te benaderen. De training gaat onder andere over de ontwikkeling van tieners, hoe je als maatje een rolmodel kunt zijn en met tieners aan een leerdoel kunt werken door activiteiten.

maatje zullen we wat leuks doen

Meer informatie of aanmelden
Aanmelden als maatje, een jongere aanmelden voor een maatje, of meer informatie? Neem contact op met Denise den Ouden, coördinator van project Tienermaatjes: 06 – 423 68 515 | tienermaatjes@welzijncapelle.nu

Onze websites

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info